24 Şubat 2016 Çarşamba

Baymak Kombinin Ateşleme Yapmaması

Baymak Kombinin Ateşleme Yapmaması; Baymak kombilerde zaman zaman meydana gelen bir takım sorunlar kullanıcılar üzerinde merak uyandırır. Mesela Baymak kombinin ateşleme yapmaması gibi bazı sorunlar ortaya çıktığında her kullanıcılar bu durumda rahatsızlık duyarlar ve sorunlarının çözümlenmesi adına firmamız tarafından bilgi almak isterler. Bizlerde Baymak olarak bugünkü bloğumuzda siz değeri müşterilerimizi Baymak kombinin ateşleme yapmaması hakkında aydınlatarak bilgi vereceğiz.

Baymak kombilerde meydana gelen bu durumun en bilinen temel sebeplerinden birisi de dairede gazın olmamasından kaynaklanır. Eğer bulunduğunuz dairede gaz yoksa kombi bu tür arızalar verebilir. Bu durumda dairede kullanılan ocak kontrol edilmelidir. Ocakta herhangi bir çalışma durumu söz konusu değilse bu durumda dairede gaz kesintisi mevcuttur. Bu durumda dairede yer alan gaz vanaları kontrol edilmelidir. Kapı dışarısında bulunan gaz vanası kapalı konumda olduğunda açık konuma getirmeniz gerekir. Ocak çalıştığı halde kombide yine de bir ateşleme söz konusu değilse yaşadığınız sorun tamamen kombiden kaynaklıdır. Kombi bu tür arıza yaşattığında genel olarak kombi su basıncı kontrol edilir. Çünkü kombinin susuz kalması demek çalışmaması anlamına gelir. Kombi içerisinde bulunan su ile çalıştığından dolayı mutlaka içerisinde su bulunması gerekir. Zaten bu durum yaşandığı9nda gelen servis ekipleri tarafından öncelikle dairede gaz vanaları kontrol edilir ve gerekirse kombinin su basıncına bakılır. Kombinin su basıncı 1,5 da olmalıdır. Eğer basınç değeri bu değerin altındaysa bu durumu yaşamanız söz konusu olur. Yani kombi ateşleme yapmayarak ekranda hata kodu verir. Baymak kombi ateşleme yapmadığında kombi kullanıcılarının sıcak su almaları kada kaloriferlerin ısınmasını sağlamaları gibi durumlar ne yazık ki söz konusu olmaz. Bu nedenle düzenli aralıklar ile kombinin su basıncını kontrol etmeniz gerekir. Eğer bu gibi durumlar söz konusu değilse o halde kombi içerisinde yer alan parçalar arızalıdır. Kombinin ateşleme yapmasını sağlayan kombi içerisinde birçok parça bulunur. Ateşleme elektrotlarında ya da iyonizasyonda, gaz valfi hatta ana kartta bile sorun olsa kombi yine de ateşleme yapmaz. Hangi parçadan dolayı arıza yaşadığınızı adresinize gelen Baymak Servis ekipleri tarafından bilgi verilir.

Sizlere daima kaliteli hizmet sağlayan firmamız tüm yaşadığınız sorunlara nazaran her daim huzurlarınızda bulunmakta ve sizlere kaliteli servis hizmeti sunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder