17 Şubat 2016 Çarşamba

Baymak Kombi Düşük Basınç Arızası

Baymak kombi düşük basınç arızası: Baymak kombi kullanımında tüketiciler farklı sorunlar ile karşılaşabilmekte ve genel anlamda yaşadıkları sorun hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Bizlerde bunun bilincinde olarak siz Baymak tüketicilerine yardımcı olmak için bloğumuzdaki sayfamızı oluşturduk. Paylaşmış olduğumuz sayfamızı okuyarak Baymak kombi bar seviyesi düşüyor, Baymak kombimin basıncı azalıyor, Baymak kombim su eksiltiyor gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
Kombi arızalarında sıkça basınç problemleri ile tüketiciler karşı karşıya kalabilmektedir. Yüksek basınç gibi düşük basınçta kombiye zarar verebilmektedir. Genel olarak Baymak kombi bar basıncı 1 ile 2 bar ayarında olması gerekmektedir. Kombinizin bar basıncı eğer bu belirtmiş olduğumuz seviyenin altında ise kombi içerisinde hiç su olmadığını gösterir ve kombinizde düşük basınç arızası ortaya çıkar.  Kombi içinde hiç su olmadığından arızaya geçer ve kullanıcı olarak sıcak su ve ısınma ihtiyaçlarınızı karşılayamazsınız. Baymak kombi kullanıcısı olarak dikkat etmeniz gereken nokta kombinizin bar basıncının hangi sıklıkla düştüğüdür. Kombinizin basıncında devamlı düşme oluyor ise bu durumda kombi arızalıdır. Kullanıcı olarak kombinize müdahale etseniz dahi kombide düzelme görülmez. Ama kullanmış olduğunuz kombinin ayda 1 basıncında düşme oluyor, yani kombi su eksiltiyor ise bu durumda kombi arızalı değildir. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak kombinize su basarak sorunu çözümleyebilirsiniz.


Baymak kombi düşük basınç arızası nedenleri;
Kombiye uzun süre bakım yapılmamış olabilir. Bakımı yapılmayan kombilerde sıklıkla düşük basınç arızasına rastlamak mümkündür. Kombi bakımları her yıl düzenli olarak kış aylarına girilmeden uzmanına yaptırılması gerekmektedir.
Kalorifer peteklerinde ya da kombide kaçak olabilir. Kalorifer peteği delinmiş ve su akıtıyor ise kombi basıncında düşme görülür. Böyle bir durum yaşanması halinde mutlaka bir tesisatçı ile iletişime geçilmelidir.
Kombi içinde yer alan genleşme tankının havası bitmiş veya az kalmış olabilir. Genleşme tankının havası tamamlanarak sorun çözümlenebilir.
Genleşme tankının membranı delinmiş ise, kombide düşük basınç arızası yaşanabilmektedir.
Kombi içerisinde bulunan ana eşanjör veya borularından su akıyor olabilir.
Sıva altında kaçak olabilir. Sıva altında oluşan kaçakların tespiti zordur ve bundan dolayı uzman bir tesisatçıdan yardım alınmalıdır.   

Baymak kombi düşük basınç arızası yukarıda bahsetmiş olduğumuz nedenlerden kaynaklı olabilmektedir. Hangi parçalardan problem oluştuğunun tespiti için mutlaka servis desteği alınması gerekmektedir. Kombinizde meydana gelen düşük basınç sorunu için Baymak servisi günün her saati arayabilir ve servis seçeneklerimizden yararlanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder