27 Şubat 2017 Pazartesi

Baymak Klimayla Tasarruf Yöntemleri

Baymak klima kullanan tüketicilerimiz beklediği sonucu alabilmenin yanı sıra her zaman için de düşük yakıt tüketimi beklemektedir. En iyi sonucu alarak az yakıt tüketimi sağlayabilmek amacı ile tüketicilerin yapması gereken bazı şeyler vardır. Bunlar nelerdir yani klimayla tasarruf nasıl yaşanılır sizlere bu konudaki bilgileri Baymak Klima Servisi olarak hemen sunarak yardımcı olmaya çalışalım. Klima dediğimiz ürün yaz kış kullanılır. Yaz kış kullanılmasındaki sebep de hem ısıtma sağlaması hem de soğutma sağlamasıdır. Yani yazın serinletirken kışın da ısıtır. Bu sebeple daha sık kullanılan cihaz olmaktadır. Bu anlamda tasarrufu yaşamak herkesin hakkıdır ve düşüncesidir diyerek sizlere bu anlamdaki bilgileri sunalım. Baymak Klimayla Tasarruf Yöntemleri konusundaki bilgileri sizlere yazımızda aktarmış bulunuyoruz.


Baymak Klimayla Tasarruf Yöntemleri

·      Baymak klimanızla tasarrufu yaşamak istiyorsanız eğer bakımlarını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Bakımları klimanın daha iyi çalışmasına ve sizlerin de daha iyi sonuç elde etmesine yardımcı olur. Bu sebeple de daha iyi sonuçla daha uzun süre klima kullanımı sağlarken faturalarınızın da daha düşük gelmesine olanak tanırsınız. Bakımlar yılda iki kez yapılmalıdır. Ayrıca işin uzmanı tarafından yapılır ise tasarruf oranı yüksek olabilir. Bu nedenle de işin uzmanına klimanızın bakımını yılda iki kez mutlaka yaptırın.
·    Klima filtresini sıklıkla temizleyin. Klimaların ön kısımlarında hava filtresi bulunmaktadır. Hava filtresi sayesinde klimalar yaz kış temiz hava üflemektedir. Filtre temizliğini yapmadığınız süre zarfında temiz hava üflemeyeceğinden hem sağlık problemi yaşayabilirsiniz hem de sağlıklı sonuçlar elde edemezsiniz. Bir de üstüne faturalarınız daha yüksek gelir. Bu sebeple de filtreyi sürekli temizlemeyi unutmayın. Temizlik dışında belirli dönemlerde bir de değişimi mutlaka yaptırın.
·            Binada izolasyon yok ise mutlaka yaptırın. İzolasyon her zaman için dairede yer alan tüm ısıtıcı cihazlar için uygun olan bir yöntemdir. Bina dışında ve bina içine yani daire içine yapılabilir. Dışarıdan gelen soğuk havanın ya da sıcak havanın direk daireye temas etmesini engelleyeceğinden sizlere daha iyi sonuç almanız konusunda yardımcı olur. Bu anlamda iyi verim alamama gibi sorunları yaşamazsınız. Ayrıca faturalarınız da olması gerekenden daha düşük gelir. Binanızda izolasyon yok ise mutlaka yaptırın.
·         Isı ayarını doğru şekilde seçin. Klima ayarları konusunda her zaman için yardımlar alın. Daha yüksek sıcaklıklarda ya da soğuk havalarda dış ortam sıcaklığına göre bir ısı ayarı belirleyin. Sabit bir ayarda ve dış ortam sıcaklığına göre ayarlanıp çalıştırılan klimalar her zaman için daha az yakıt tüketimi yapar. Bu anlamda sorun yaşamaz tasarrufu yaşarsınız.
·  Klimayı amaçları için kullanın. Klimalar bazı kullanıcılar tarafından amaçları dışında kullanılmaktadır. Yani ıslak olan kıyafetlerini kurutmak amacı ile tele kıyafetlere asarak klima önüne yerleştirmekte ve klimayı ısıtma konumuna alarak çalıştırmaktadır. Bu anlamda klima yok yere çalışmaktadır. Bu duruma engel olmak da bu uygulamayı yapmak da sizlerin elindedir. Klimayı bu amaçla çalıştırmayın. Klimayı sadece ısıtma veya soğutma ihtiyacınızda çalıştırın. Bu durumda faturalarınız her zamankinden daha düşük gelecektir.
·           Klimanın açık olduğu durumlarda kapı veya pencereleri çalıştırmayın. Klima hangi konumda açık olursa olsun pencere ve kapılar kapalı olmalıdır. Pencereyi açıyorsanız dışarıdan hava koşullarına göre sıcak hava ya da soğuk hava gelir. Bu durumda da klima hangi konumda çalışırsa çalışsın görevini yapamaz. Bu sebeple de faturalarınız her zamankinden daha yüksek gelir. Faturaları bu anlamda düşürmek sizlerin elindedir.
·          Klima serinletme konumunda çalıştırıldığı zaman daire içinde ısıtıcı cihazları çalıştırmayın. Yani fırın ya da farklı bir ısıtıcı var ise klima serinletme modunda boşuna çalıştırılır. Çünkü beklediğiniz randımanı alamazsınız. Bu sebeple de klima serinletirken mutlaka ortam içerisinde ısıtma cihazı bulunmasın. Klima da bu sebeple amacı dışında çalışmaz ve beklentinize yanıt almanızı sağlar.

Baymak klima kullanıcısı olarak bu önerileri dikkate alırsanız eğer cihazınızla tasarrufu yaşamış olursunuz. Faturalarınız olması gerekenden daha düşük gelir ve sizler de bu anlamda sorun yaşamazsınız. Beklentinize de yanıt almış olursunuz.


1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Koronavirüsle mücadele kapsamında temizliğin önemini bir kez daha anladık. Ancak hem kişisel temizliğimiz hem de ev temizliğinde suyu boşa harcamamamız gerektiğini de anlamamız gerekiyor. Hem dünyamızın geleceği hem de bütçemiz için su tasarrufu yapabiliriz.

    Suyun israfını önlemek için; dişlerinizi fırçalarken, tıraş olurken, bulaşık yıkarken, duş alırken gereksiz yere musluğu açmayın. Yalnızca durulama yaparken musluğu açmaya özen gösterin. Çamaşır ya da bulaşık makinenizi tamamen dolu olduğunda çalıştırın.

    Su tasarrufuyla ilgili naçizane notlarımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/su-tasarrufu-nasil-yapilir/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil