2 Haziran 2016 Perşembe

Baymak Kalorifer Az Isınıyor

Günümüzde ısınma ihtiyaçları genellikle petekler aracılığı ile sağlanır. Hem dairelerde hem de iş yerlerinde yerini alan petekler çalışmasını kazan ya da kombi aracılığı ile sağlar. Bu sebeple de ısınmak isteyen kullanıcılar kombi ya da kazan kullanımını tercih eder. Yalnız ısınma durumları her zaman için de kullanıcıların istedikleri şekilde olmaz. İsteklerine karşı yanıt alamadıkları zaman da bu tüketicilerin sorunlar yaşamasına neden olur. Bu sorunlar da her zaman tüketiciler için büyük bir problem haline gelir. Çünkü kış aylarında ve sonbahar aylarında ısınma durumları sağlanmaktadır. Bazı kullanıcılarımız petekler az ısınıyor gibi şikayetlerde bulunmaktadır. Bugün sayfamızı oluşturma sebebimiz de bu konudaki bilgileri aktarmak olacaktır...

Baymak kaloriferler neden az ısınır öncelikle bunu bilmek ya da bu konuda keşif yapmak gerekir. Çünkü bu durumun yaşanmasında birçok etmen rol oynayabilmektedir. Petekler neden az ısınır sizlere bu konudaki bilgileri sunalım. Petek ayarı kısık ise ısının az olması da normaldir. Bu nedenle de öncelikle kombideki ayarı kontrol edip ayar düşük ise yükseltin. Ayar yüksek ve hala ısı beklediğiniz şekilde değilse bu durumun sebepleri şunlar olabilir: petek temizliğe gereksinim duyuyor olabilir, ana eşanjör kireçlenmiş olabilir, pompa devir düşürüyor olabilir, kalorifer filtresi tıkalı olabilir ya da kalorifer sensörü arızalı olabilir. Bu uygulamaların tümü servis müdahalesi gerektirmektedir. Yani kullanıcı olarak hiçbir uygulamayı yapamazsınız ve bu soruna hiçbir çözümü bulamazsınız.

Sizlere bu konudaki en önemli tavsiyemiz ise peteklerinizin temizliğini 3 yılda bir kez yaptırmanızdır. Bu uygulama sonrasında yaşanılan bu sorunun bir daha yaşanılma olasılığı en aza inecektir. Bunun yanı sıra diğer arıza durumları da söz konusu olabileceğinden mutlaka teknik servis yardımı almanız gerekmektedir. İşinde uzman olan ekibi ile yıllardır sizlere hizmet sunmakta olan firmamızı ararsanız bu konuda bilgilerin yanı sıra yardımlara da ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder