17 Şubat 2016 Çarşamba

Baymak Kombide Emniyet Ventili

Baymak kombide emniyet ventili: Kombi çalışma sisteminde birçok parça görev alır. Bu kapsamda sıcak su ve ısınma ihtiyacımızı karşılamış olduğumuz kombi cihazlarında irili ufaklı bulunan tüm parçaların görevi birbirinden faklıdır. Kombide en ufak bir parçada sorun olsa dahi karşımıza büyük sorun olarak çıkabilir. Her daim Baymak kullanıcıları kullanmış olduğu cihazdan iyi verim almak ister. Fakat yaşanılan teknik arızalardan dolayı ya da kullanıcıların yapmış olduğu basit hatalar neticesinde kombi arızaya geçebilmektedir. Bugün oluşturmuş olduğumuz bloğumuzda ki sayfamızda sizlere Baymak kombide emniyet ventili nedir? Ve emniyet ventili arızası durumunda hangi sorunlar ortaya çıkar? Sorularının yanıtını vermek için buradayız.


Hemen sizlere konu hakkında açıklayıcı bilgiler sunalım. Baymak kombide emniyet ventili, kombi bar basıncı yükseldiğinde kombinin zarar görmemesi için otomatik olarak açılır ve kombideki fazla suyu tahliye etme görevindedir. Baymak emniyet ventili kombinin altında yer alır ve genelde kırmızı renkte olup kombiye monteli durumdadır. Bilindiği üzere Baymak kombi bar basıncı 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombinin bar basıncı sizin müdahaleniz sonucu yani kombinize su basma işlemi esnasında fazla su basmanızdan kaynaklı yükseldi ise emniyet ventili direk olarak devreye girer. Düşük basınç gibi yüksek basınçta kombi kullanımında kombiye zarar verir. İşte böyle durumlarda emniyet ventili kombinin yüksek basınçtan etkilenmemesi için açılır. Kombi içindeki fazla su böylece emniyet ventili sayesinde dışarı boşaltılır. Bu kapsamda emniyet ventilinin görevi kombi için önemlidir. Kombinizin basıncı yükseldiğinde yani su akıttığında kesinlikle parçayı açarak müdahalede bulunmamanız gerekir. Çünkü müdahale etseniz dahi bir düzelme olmaz ayrıca bu emniyet ventiline zarar verebilir. Baymak kombi su akıtıyor ve basınç yükselmeme problemleri emniyet ventilinden kaynaklanabilir. Kullanmış olduğunu Baymak kombinin basıncı normal ama kombiden su akıyor ise bu durumda emniyet ventili arızalıdır. Baymak emniyet ventili arızalı ise mutlaka servis desteği almanız gerekir.
Emniyet ventili arızalı ise parçanın değişimi gereklidir. Çünkü tamiri mümkün değildir. Baymak kombide emniyet ventili arızası durumunda Baymak Servisi ile iletişime geçmeli ve parçanın değişimi için yardım istemelisiniz. Baymak servisi tarafından parça değişimi için 1 yıl garanti sunulur. Bu kapsamda kaliteli ve garantili hizmet arayanların tek adresi olarak Baymak Servisi her daim hizmet sunmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder