17 Şubat 2016 Çarşamba

Baymak Eco E10 Arızası

Baymak Eco E10 Arızası: Kombi cihazları yaz kış kullandığımız, sıcak su ve ısınma ihtiyacımızı karşılayan elektronik cihazlardır. Bu kapsamda çeşitli arıza durumları ile kullanıcılar karşı karşıya kalabilmektedir. Bizlerde bu anlamda sizlere yardımcı olmak istedik. Baymak Eco kombi cihazlarında meydana gelen ve kullanıcıların her daim yaşadığı arızalardan biri olan E10 arızası hakkında sizlere bilgiler aktarmak için bloğumuzdaki sayfamızı oluşturduk. Paylaşmış olduğumuz sayfamızın içeriğini okuyarak Baymak Eco kombi E10 arızası nedenlerini, çözüm yollarını ve merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


Her tüketicinin yaşamış olduğu Baymak Eco E10 Arızası; Tesisat su basıncının düşük olduğu anlamına gelmektedir. Baymak kullanıcısı olarak kullanmış olduğunuz Eco kombi ekranında E10 hata kodu belirdiğinde kombinizin içinde hiç su kalmadığını anlayabilirsiniz. Eco kombi bar basınç seviyesi (1,5-2 bar) arasında olmalıdır. Düşük basınçtan kaynaklı kombi ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılamayarak arızaya geçer. Baymak Eco kombide oluşan E10 arızasının çözümü; Düşen kombi basıncını yükseltmek için doldurma musluğu yardımı ile kombiye su basılması gerekir. Eco kombiye su basma işlemi basittir ve şu şekilde yapılır: Baymak Eco doldurma musluğu kombinin altında yer alır ve rengi genelde mavidir. Kombiye monteli durumda olup küçük ve plastik bir parçadır. Bundan olayı kullanıcıların parçayı kullanırken dikkatli olmaları gerekir. Kombiye su basmak için doldurma musluğunu çevirdiğiniz takdirde su sesi duyarsınız. Bu şekilde su sesi duyduğunuzda doğru parça olduğundan emin olabilirsiniz. Eco kombi bar basıncı 1,5-2 bar arasına gelinceye kadar kombiye su basmalısınız. Kombi bar basıncının normal değere ulaşması durumunda doldurma musluğunu kapatmalı ve kombinize reset atarak işlemi sonlandırabilirsiniz. E10 arızası çözümü için yapmanız gereken işlem hakkında sizlere bilgiler sunduk. Ama şöylede bir durum söz konusu eğer kullanmış olduğunuz kombinin basıncında sürekli düşme oluyor yani kombi içindeki su devamlı azalıyorsa bu durumda mutlaka servis desteği almanızda fayda vardır. Çünkü kombi içerisinde arızalı parçalardan kaynaklı kombi basıncında sürekli düşüş görülür. Böyle bir durumda kullanıcı olarak kombinize su bassanız dahi düzelme olmaz. Ve bu durum kullanılan doldurma musluğunun arızalanmasına neden olur. Çözüm için mutlaka servis desteği almalısınız.
Baymak Eco E10 Arızası durumunda yapmanız gerekenler hakkında bilgiler sunduk. Konu hakkında detaylı bilgiler almak için Baymak Servisini arayabilir ve konu hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder