14 Ağustos 2017 Pazartesi

Baymak Dolcevita Kombide E01 Arıza Kodu

Kombi kullanıcıları cihaz ekranında yer alana rıza kodlarını sürekli merak ederler. Kombi arıza verdiğinde sorunun çözümünü merak ederlerken aynı zamanda çözümlenmesi için servis arayışında bulunurlar. Bizlerde sırf siz değerli kombi kullanıcılarını mağdur etmemek adına bugünkü sayfamızda Baymak Dolcevita E01 arıza kodu hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Kombideki bu arıza kodunun anlamını sizlerde merak ediyorsanız sayfamızı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Baymak Dolcevita E10 Arızası Nedir?

Baymak Dolcevita kombide E10 Arızası ateşleme başarısızlığı olmaktadır.
Kombi ateşleme yapmadığı zaman kullanıcılar cihazdan herhangi bir randıman alamazlar. Bu durumda da kombi ısınma ihtiyacı ya da sıcak su ihtiyacı gibi beklentilerin hiç birini karşılamaz. Kış ayında ya da yaz yazlarında kombinin bu şekilde randıman sağlamaması kullanıcıları bir hayli zor durumda bırakabilir.

Dolcevita E10 Arızasında Tüketici Ne Yapabilir;
  • Gaz girişlerini kontrol edin;
  1. Dairede gazın olup olmadığını ocağınızı kontrol ederek kolay bir şekilde anlayabilirsiniz. Kombi yanında bulunan gaz vanası boru ile paralel değilse kapalıdır. Paralel konuma getirin sorun çözümlenir. Baymak kombi yanındaki gaz vanası açık ise kapı dışarı da yer alan gaz vanası kapalı olabilir. Aynı şekilde dışarıda ki gaz vanasını da kontrol ediniz.  Kapı dışarısında yer alan gaz vanasında mühür var ise borç ödenmediği için gazınız kesilmiş demektir. Bir diğer sorun ise gaz vanası açık fakat kombide çalışma olmuyorsa bu durumda da bölgesel gaz çalışması olabilir. Bilgi için Doğalgaz firmasını arayarak bilgi alabilirsiniz.

  • Cihazınızı Resetleyin; 
  1. Baymak Dolcevita kombide E01 arızası ile karşı karşıya kaldığınızda cihazınızı resetlemeniz gerekebilir. Reset tuşu kombi üzerinde yer alır. 3 saniye elinizi çekmeden cihaza reset atabilirsiniz. Düzelme 1’inci işlemde olmadıysa 3 kere deneyebilirsiniz.
Baymak Dolcevita E01 Arızasında Arızalı Olabilecek Parçalar;

1.       Anakart arızalı olabilir. Servis desteği alınız.
2.       İyonizasyon elektrodunda sorun olabilir. Servis desteği alınız.
3.       Ateşleme elektrodunda sorun olabilir. Servis desteği alınız.
4.       Gaz valfinde sorun olabilir. Servis desteği alınız.
   Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumları gerçekleştirip herhangi bir sonuca ulaşamadıysanız cihazınıza müdahalede bulunmadan uzman teknisyen desteği almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder