20 Şubat 2017 Pazartesi

Baymak Kombide Doldurma Musluğu

Baymak kombi içinde irili ufaklı birçok parça bulunur ve her parça kombi için önemlidir. Tüm parçaların görevleri birbirinden farklıdır. Kombi içinde yer alan ve işlevi bakımından en önemli parça olarak dolum musluğunu gösterebiliriz. Dolum musluğu kombinin kullanımından itibaren kullanıcıların sıkça kullandığı bir parçadır. Dolum musluğun görevi kombi içinde su bittiğinde kombiye su baymaya yaran parçadır. Bu anamda parçanın görevi önemlidir ve parçada arıza oluşması durumunda kombide birçok sorun ortaya çıkabilmektedir.


Baymak Kombide Doldurma Musluğunun Görevi Nedir?

·         Düşen kombi basıncını yükseltmek için kombinin alt kısmında monteli şekilde yer alan, cihaz çeşidine ve modeline bağlı olarak şekil, yer ve renk olarak değişen önemli parçadır. Bar değeri sıfırına yaklaştığında barı yükseltmek ve tesisata su basmak için ile yaramaktadır. Kombinin altında bulunan plastik boruların üstündeki vanalar ile karıştırılmamalıdır.

Baymak kombi bar basıncı genel olarak 1,5 bar seviyesinde olmalıdır. Bar basıncının bu belirtilen seviyenin altına düşmesi durumunda kombi içinde hiç su olmadığını gösterir. Bu durumda kombiye su basılması gereklidir.

Musluğun kullanımı sırasında kullanıcıların dikkatli davranmaları gerekmektedir. Genel olarak kombi dolum musluğu arızası kullanıcı hatası olarak karşımıza çıkar. Baymak Servis olarak belirtmiş olduğumuz gibi doldurma musluğu hassas bir parçadır ve kullanıcıların kombilerine su basmak için müdahalede bulunurken dikkatli olmaları gerekir.

►►► Parçanın kullanımı esnasında zorlama vs. olması durumunda dolum vanası kırılabilir. Böyle bir durumunun ortaya çıkması kombi kullanıcılarını zor duruma düşürür. Doldurma musluğunun kırılması veya arızalanması halinde kombi devamlı su alır. Bu durumda kombiye gereğinden fazla su akışı olur ve kombi içindeki fazla suyu dışarı akıtır. Bunun sonucu olarak bu defa kombi su akıtıyor arızasını kullanıcı yaşar.

Baymak Kombide Doldurma Musluğu Arızasında Müdahale Nasıl Olur?

Doldurma musluğunun arızalanması, kapanmaması veya kırılması durumunda parçanın tamiri mümkün değildir. Doldurma musluğunun mutlaka değişimi yapılmalıdır. Bu konuda mutlaka Baymak Kombi Servisi desteği alınmalıdır.


Baymak kombi dolum musluğu hakkında teknik açıdan bilgiler almak için servisimizi arayabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz dolum musluğu arızalı ise servisimize başvurabilir ve servis talebinde bulunabilirsiniz. Uzman teknisyenlerimiz tarafından değişimi yapılan doldurma musluğuna 1 yıl garanti sunmaktayız. Aynı parçadan tekrar sorun yaşanması halinde kullanıcılardan ikinci defa ücret talep etmemekteyiz. Günün her saati servisimizi arayarak merak etiklerinizi sorabilir ve anında yanıtlarını öğrenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder