19 Nisan 2016 Salı

Baymak Kombinin Ateşleme Yapmaması

Baymak kombinin ateşleme yapmaması; Her kombinin olduğu gibi Baymak kombide kullanıcılara randıman sağlaması için ateşleme yapması gerekir. Kombi ateşleme yaparak kullanıcılara hem sıcak su hem de ısınma ihtiyaçlarını karşılar. Baymak kombinin ateşleme yapmaması sonucunda da cihaz üzerinde mutlaka bazı hata kodları meydana gelebilir ya da ışık uyarısı verebilir. Bizlerde bugünkü bloğumuzda Baymak kombi neden ateşleme yapmaz sizlere bu konu hakkında bilgiler sunacağız.
Baymak kombinin ateşleme yapmamasının en bilindik sebeplerinden birisi de dairede gazın olmamasından kaynaklanır.  Eğer dairenizde gaz bulunmuyorsa bu durumda kombinin ateşleme yapmasını bekleyemezsiniz. Baymak Servisi olarak sizlere konu hakkında bilgi vermek adına huzurlarınızdayız.

Çünkü kombi gaz ile çalışan elektronik bir cihazdır. Dairede gazın olup olmadığını ocak gazını açarak kolay bir şekilde anlamanız mümkün olur. Ocağın çalıştığını fark ediyorsanız bu durumda sorun mutlaka kombiden kaynaklanıyor diyebiliriz. Ocakta herhangi bir çalışma durumunun olmaması halinde mutlaka gaz vanalarını kontrol etmeniz gerekir. Gaz vanasının boru ile paralel olduğu zaman açık konumdadır. Eğer boru ile paralel değilse bu durumda kapalı anlamına gelir.  Bu gibi durumların söz konusu olmadığı halde sorun kombiden kaynaklanır. Peki Baymak kombi neden ateşleme yapmaz sorusuna gelecek olursak öncelikle kombinin su basıncı kontrol edilmelidir. Biliyorsunuz ki kombi içerisinde yer alan su ile çalışır ve bu su seviyesinin düşmesi halinde de ko0mbi ateşleme yapmaz ve kullanıcılara herhangi bir şekilde randıman sağlamaz. Basınç değeri 1,5 bar olana kadar kombiye su basma işlemine devam ediniz. Kombi basıncı normal olduğu halde de kombi ateşleme yapmıyorsa bu durumda kombi ekranında herhangi bir arıza uyarısı var mı diye kontrol ediniz. Uyarı kodu aldığınız zaman kombiyi en az 3 kere resetleyiniz. Reset işlemi sonrasında da sorun aynı şekilde devam ediyorsa bu durumda servis müdahalesi gereklidir. Baymak hermetik kombi olduğu gibi Baymak bacalı kombi sorunlarında da her türlü bilgiyi tarafımızdan alabilirsiniz. 

Kombinin ateşleme yapmasına yardımcı olan ana kart, iyonizasyon ya da ateşleme elektrotlarında bazı sorunlar meydana gelmiş olabilir. Sizlere en iyi bilgiyi adresinize gelen uzman teknisyenler verebilir. Bu nedenle mutlaka uzman teknisyen desteği almanız gerekir. Sizlere daima her türlü konuda eksiksiz bilgi sunan firmamız bugünde yaşamış olduğunuz her türlü sorunlarınızda yanınızda bulunmaya devam edecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder