18 Eylül 2019 Çarşamba

Baymak Kombi Neden Ses Yapar?


Baymak kombilerin tercih edilme nedenlerinden biri de sessiz çalışma sistemidir. Kullanım sırasında sıcak su musluğu açıkken ya da petekler devreye girip ısıtma sağlarken ateşleme sesini her kombi çıkarır. Ancak bu ses kullanıcısını asla rahatsız etmez. Bu ses dışında kombinizde sizi rahatsız edecek başka bir ses varsa bu bir arıza durumudur.

Baymak Kombi Neden Ses Yapar?


Öncelikle sesi yerinde dinlemek gerekir. Ses yapan parça veya ses yapan neden ancak yerinde görülerek net tespiti yapılabilir. Kuş sesi, patlamalı ses gibi benzetmelere göre uzaktan tespit yapmak çok zordur.
  • ·       FAN MOTORU ARIZASI

Baymak hermetik ve yoğuşmalı kombilerde hava akışını sağlamakta olan en önemli parçalardan biridir. Kombide fanın rulmanlarının dağılması, motor kısmının bozulması gibi durumlara bağlı ses yapma sorunu görülebilir. Bu durumda fanın tamiri de değişimi de yapılabilir.
  • ·       GAZ VALFİ ARIZASI

Gazı şebekeden alarak yanma oluşmasını sağlayan yani cihazın ateşleme yapmasına yardımcı olan en önemli parçalardan biridir. Arızalandığı zaman düşük ihtimalle de olsa kombi ses yapabilmektedir. Arıza halinde parçanın tamiri olmaz, değişimi yapılmalıdır.
  • ·       ÜÇ YOLLU VANA ARIZASI

Baymak kombilerde ve tüm kombilerde sıcak suyla kalorifer konumunu birbirinden ayırma özelliğindeki parçadır. Parça genel olarak blok, tamir takımı, motor ve gövdeden oluşmaktadır. Ancak tümüyle her kombide vardır denilemez. Parça arızalandığı zaman düşük ihtimalle de olsa kombi ses yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda arızalı olan kısım tespit edilerek müdahale edilmektedir. Genel olarak üç yollu vana tamir işlemi de değişim işlemi de yapılabilmektedir.
  • ·       DEVİR DAİM POMPA ARIZASI

Kombide olmazsa olmaz hatta Anakarttan sonra gelen en önemli parçadır. Çoğu arızada karşımıza çıkabilir. Yine ses yapma durumlarında da pompa arızasına rast gelebiliriz. Parça arızasında hem tamir hem de değişim işlemi yapılabilmektedir. Tabi bu işlemler parçanın arıza durumuna bağlı ve kullanıcı talebine bağlı olarak değişmektedir.
DİP NOT: Arıza durumunda en sık rast gelinen parçalar bu şekilde özetlenebilir. Ancak bu parçalar dışında bazen basit ve eksik uygulamalar da cihazın ses yapmasına neden olabilir. Mesela kombiye müdahale edilip dış kapağının yerine tam oturtulmaması, kombi baca kısmının yerinden çıkması, yoğuşma gider hortumunun tıkalı olması gibi durumlar da cihazın ses yapmasına neden olabilir.
Başta da belirttiğimiz gibi cihazı yerinde görmeden ve sesi yerinde duymadan sadece muhtemel sebepler hakkında konuşabiliriz. Arızanın net teşhis edilerek çözüme ulaşması açısından mutlaka servis yardımı almalısınız.

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Baymak Lambert Attivo Kombiye Su Basma


Baymak Lambert Attivo model kombiler, tesisat basıncı düştüğünde ekranda F37 arızası vermektedir. Bu hata kodu ile karşılaşan kullanıcılar tesisat basıncını yükseltmelidir. Yani kombi tesisatına su basma işlemi uygulamalıdır. İşlem nasıl yapılır kısaca anlatalım.

Baymak Lambert Attivo Kombi Basıncını Artırma

  • Kombinin önce sağ alt kısmına doğru eğilerek bar göstergesini yani manometreyi görüntüleyin. Manometredeki değer 1 in altını gösteriyordur. Yani düşük demektir.
  • Şimdi kombinin karşı hizasına yani sol alt kısmına doğru bakın. Orada mavi renkte plastik uçlu bir musluk göreceksiniz.
  • Bu musluğu kendi solunuza doğru çevirin. Sol tarafa doğru çevirdiğinizde su sesi geldiğini duyacaksınız.
  • Su sesi duyduğunuzda basınç göstergesine bakın, ilerleme olacaktır. Bu ilerleme 1 ile 2 bar arasına gelmelidir.
  • Bu değere geldiği zaman doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın ve musluğu iyice sıkarak açık kalmadığından emin olun.
  • İşlem bitiminde kombi ekranına baktığınızda “AP” uyarısı verdiğini görürsünüz. Bu uyarı kombi anakartının parçaların çalışabilirliğini kontrol ettiğini gösterir. Hiçbir tuşa basmazsanız birkaç dakika içerisinde ekrandan bu uyarı kodu gider ve cihaz normale döner. Bu işlemin yapılmasını istemiyorsanız da direk “R” tuşuna bir kez basarak cihazı çalıştırabilirsiniz.

İşlem aslında çok basittir. Fakat bazen aksilikler olabilmektedir. Yani musluk sıkışır dönmez, döner ancak su sesi gelmez, su sesi gelir bar göstergesi sabit kalır, su basılır ancak F37 arızası devam eder ya da cihaz bu sefer de farklı arızaya geçer. Tüm bu durumlarda servis yardımı almak gerekir. Yani işi uzmanına bırakmak gerekir.




15 Mart 2019 Cuma

Baymak Kombide E03 Arıza Kodu Nedir?


Baymak kombilerde en sık karşılaşılan arıza kodlarından biridir. Atık gaz devresinde sorun olduğunu belirtir. Kombinin çeşidine bağlı arızalı parçalar değişmektedir.

Baymak Hermetik Kombilerde

  • ·         Fan arızası
  • ·         Prosestat arızası
  • ·         Anakart arızası
  • ·         Bacanın yerinden çıkması
  • ·         Baca ebatının uygun ölçülerde olmaması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Baymak Bacalı Kombilerde

  • ·         Baca sensörü arızası
  • ·         Bacanın tıkalı olması
  • ·         Bacanın çekmemesi veya çekim gücünün kuvvetli olmaması
  • ·         Anakart arızası gibi durumlar söz konusu olabilir.

Baymak Yoğuşmalı Kombilerde

  • ·         Fan arızası
  • ·         Anakart arızası
  • ·         Baca ebatının uzun olması
  • ·         Bacanın yerinden çıkması gibi durumlar söz konusu olabilir.

Arıza durumu ile karşılaşıldığında yapılması gereken tek işlem kombiyi resetlemektir. Baymak kombilerin model ve çeşitlerine göre resetleme işlemi değişir. “R” düğmesi ya da “reset” düğmesi varsa eğer düğmeye birkaç saniye kadar basılı tutarsanız cihaz resetlenir. Bazı modellerde açma-kapama/konum seçme düğmesine “R” konumu vardır. Düğme “R” konumuna getirilir, birkaç saniye bekledikten sonra bir önceki konumuna alınır. Resetleme işlemi bu şekilde gerçekleştirilir.

Bu uygulamayı arızanın düzelmediği durumlarda en fazla 3 kez tekrarlayabilmeniz mümkündür. 3 resetleme işleminden sonra arıza durumunda düzelme olmazsa eğer Baymak Servisi çağırmak gerekir.